CONSERVACIÓ

Un primer pas per a tindre èxit en la conservació és la conscienciació sobre la necessitat de preservar el medi ambient. Per a aconseguir este objectiu, en BIOPARC València, totes les visites escolars són guiades per experts educadors que desperten en els xiquets eixe amor per la natura.

Un segon pas seria la reproducció d’espècies en captivitat, és a dir, la conservació ex situ. Per mitjà de la qual es perpetuen les poblacions en captivitat d’espècies animals amenaçades d’extinció, amb l’objectiu de salvaguardar l’espècie, i si les condicions ho permeten, reintroduir exemplars a la natura. Entre ambdós parcs es participa en més de 70 programes de reproducció en captivitat a nivell europeu (EEP o ESB).

Complits els dos primers objectius, la ferramenta que ens ha permès donar el bot cap a la conservació in situ, és a dir, aquella que es fa en els països i llocs on habiten espècies amenaçades o es protegeixen ecosistemes complexos, és la Fundació BIOPARC, una Fundació creada a fi de dur a terme accions de conservació in situ i de divulgació a nivell global.

En esta labor de conservació juga un paper actiu la comunitat docent a través de les visites que realitzeu a BIOPARC València que permeten als vostres alumnes descobrir impressionants hàbitats i espècies africanes despertant en ells la curiositat i el respecte per la natura. A més, la comunitat docent també col·laboreu amb la Fundació BIOPARC, a través de la donació d’1 € que es realitza al sol·licitar el CAD (Carnet Anual Docent) que ens permet continuar treballant en els països d’origen.

Si desitges conéixer els projectes en què col·labora la Fundació BIOPARC o ampliar la visita amb els teus alumnes i que descobrisquen els projectes in situ amb els que col·labora la Fundació BIOPARC, fes clic ací.

Descobreix amb els teus alumnes quals dels animals que heu vist en BIOPARC València o què descobrireu formen part d’un programa de reproducció en captivitat.